För 16 år sedan basunerade Dagens Nyheters helgbilaga På Stan ut den nya ”krogtrenden” i Stockholm: ”Nu är det chambre separée som gäller! Allt man vill göra är att äta ifred, göra eget rum av sin stamkrog. Stockholmskrogarna hänger med i trenden med rasande fart”. Trendspaningar låter alltid ofrivilligt komiska i backspegeln, men privata rum på krogen fick sitt stora genomslag där i mitten på 2000-talet, och har varit en självklarhet sedan dess.

En chambre separée är en vardagslyx som är perfekt för lite speciella tillfällen – från högtider och födelsedagsfiranden till affärsmiddagar eller kompisgäng som bara vill ha en hemma hos-middag på krogen och slippa disken.

Nedan har ni alla våra chambre separéer.

Känner ni er osäkra vilket som passar bäst för just ert tillfälle?

Maila info@bockholmengruppen.com

La terrazza

Italienskan

Perfekt för AW’n under sommarhalvåret. En terrass mitt i city med utsikt över Hötorget. Ni kommer ha en del av terrassen och här kan ni vara upp till 120 personer.

Läs mer här

Chambre séparée

Nybrogatan 38

Det viktiga affärsmötet, det härliga kompishänget, den efterlängtade släktträffen eller den oförglömliga möhippan. Anledningen till att vilja sitta avskilt på sin favoritrestaurang är många. Här i Nybrogatan 38’s chambre separée har vi plats för upp till 14 personer för alla typer av grupper och tillfällen. Vi tillämpar ingen lokalhyra, däremot en miniminota om 5000 sek. Ni behöver inte förbeställa maten utan det står fritt att välja ur menyn på kvällen.

Läs mer här

Hörnrummet

Paraden Kvarterskrog

Paradens chambre séparée en trappa upp i ett härligt hörnrum med utsikt över Valhallavägen och Erikdahlbergsgatan. Här har vi plats för upp till 12 personer, och rummet finns tillgängligt för alla måltider; frukost, lunch, brunch och självklart även middag.  Ni behöver inte förbeställa maten utan det står fritt att välja ur menyn.

Läs mer här

Stenbecksrummet och/eller en övervåning för er själva?

Österlånggatan 17

Vad behövs för det perfekta chambre separée? Det funderade vi på, och ut kom Stenbecksrummet – Österlånggatan 17’s chambre separée för upp till 8 personer. Här får ni en riktig upplevelsemeny med allt det bästa i mat- och dryckesväg, eget högtalarsystem – och inte bara en dörr att stänga om sig – utan dessutom en lucka i dörren anpassad för mat- och dryckavlämning. Perfekt för den privata arbetslunchen, brunch i goda vänners lag eller allt för att hålla festen intakt på fredag och lördagskvällar.

Är ni ett större gäng så kan man boka hela övervåningen på Österlånggatan. Här kan ni sitta upp till 60 personer. Maila oss för att boka övervåningen.

Läs mer här

Ateljén, Oscar, Orangeriet

Bockholmen Hav & Restaurang

Ateljén är även den placerad på ovanvåningen. Detta är ett större rum om ca 30 kvm där vi kan välkomna upp till 24 personer på sex bord á 4 personer. Vår chambre séparée Oscar, om ca 15 kvm, lämpar sig för upp till 8 personer. Här sitter ni vid ett härligt runt bord och i rummet finns det även en egen liten toalett samt öppningsbara ”balkongdörrar” och charmigt snedtak. Här nere vid vattnet på Bockholmen har vi vårt härliga Orangeri där vi kan erbjuda specialarrangemang för större sällskap. Perfekt för det mindre bröllopet, födelsedagar, kompisgäng, möhippor, svensexor mm. Vi kan välkomna upp till 24 personer på 6 bord á 4 personer i Orangeriet.

Läs mer här

Röda Rummet

Hötorget Kvarterskrog

På Hötorget hittar ni en unik del av matsalen – Röda rummet. Här har ni möjlighet att boka in ert privata sällskap på upp till 25 personer. Röda rummet går att boka alla tider om dagen, och ger den perfekta balansen av den avskilda separéen men mitt i pulsen. Missa inte heller vår nya meny “En festkväll på Hötorget” , speciellt sammansatt för er som vill uppleva Hötorget Kvarterskrog på allra bästa sätt.

Läs mer här

Köket och en dörr till gården...

Spanjorskan

Långbord utanför vårt kök – kan det bli bättre?

Ni kan från 12 till 16 personer i rummet med en dörr ut till gården och köket i förgrunden.

Välkomna!

Boka bord

Vinrummet

Hornsgatan Kvarterskrog

Här kan ni sitta upp till 20 personer vid två bord. Inte bakom lyckta dörrar men avskilt…

Boka bord