När vi tänker på en perfekt middag så ser vi ett bord belamrat med tallrikar och glas framför oss. Lite rödvin från huvudrätten, några glas med grappa, kaffekoppar. Efterrätter på väg in, huvudrätter på väg ut. Hög och stimmig stämning.

En riktigt bra kvarterskrog gör mer än serverar mat och dryck. Den är en knutpunkt i sitt närområde – en självklar ingrediens i en gryta som fortsätter att koka år efter år: Huset den ligger i, gatorna som omger den, gästerna, personalen, lokalens historia, och historierna som ska berättas – när alla bitarna är på rätt plats skapas det där lilla extra, som är svårt att sätta ord på.

Idén om att göra något för sitt kvarter har vi haft med oss sedan vi öppnade vår första restaurang, Bockholmen Hav & Restaurang, för snart 18 år sedan. 2012 tog vi klivet till Stockholms innerstad med Nybrogatan 38, där vi ville vi skapa en plats på Östermalm som knöt samman alla dessa delar. Öppet sju dagar i veckan, frukost, lunch, middag till rimliga priser. En bardisk där vem som helst kunde slå sig ned (kanske helt själv) och erbjudas alla menyns rätter. Liveband till frukost, dj:s på kvällen. Med samma filosofi har vi fortsatt till Söder, Gamla Stan, Gärdet och City och i dag driver vi inom Bockholmengruppen åtta restauranger i Stockholmsområdet.

 

Det har gått fort, och ibland är det svårt att ta in att prognosen för i år ligger på en omsättning på drygt 230 Mkr och att vi har över 200 härliga medarbetare på lönelistan.

För oss har varje plats en egen själ, det är därför har vi valt att döpa våra restauranger efter deras plats/ursprung; Bockholmen, Nybrogatan 38, Djurgårdsbrunn, Österlånggatan 17, Paraden Kvarterskrog, Hötorget, Spanjorskan och Italienskan. Undantaget är Meatballs for the people på Söder.

Men som en stad renoverar, rustar, omprövar och utvecklas, måste kvarterskrogen göra detsamma. Vilka rätter ska vi ha på menyn? Hur hög musik ska vi spela i baren? Hur tar vi hand om just det här kvarterets udda fåglar? Att skapa den perfekta restaurangupplevelsen är ett arbete i ständig förändring, som kräver att vi är lyhörda.

När du äter på någon av våra krogar, säg till vad som var bra, och framför allt, om vi kan göra något bättre. Vi lyssnar och vi vill alltid bli bättre, så att vi kan utvecklas tillsammans med dig som besöker oss.

Jobba hos oss

Läs mer
2002
Bockholmengruppen grundas...

Peder Smith drev båtmack och en enkel servering på Dalarö och fick ett tips om att villan på Bockholmen stod tom. Han älskade skärgården och båtlivet, och bar på en dröm om en riktig restaurang. Tillsammans med barndomsvännen, ekonomen Tiel Ridderstad, och kocken Mathias Pilblad, som Peder introducerats för av en gemensam vän, åkte han ut till Bockholmen för att titta på villan. Pilblad hade varit med i kocklandslaget och arbetat på stjärnkrogar som KB och F12. Men han ville prova något eget. Inte en finkrog, utan något mer tillgängligt. Gärna finkrogstekniker, men kanske med enklare råvaror. Det måste inte vara dyrt för att vara gott, resonerade han.

I kråkslottet på Bockholmen såg de sin gemensamma kvarterskrog – ett vardagsrum vid vattnet för både båtälskare och cityfolk. En totalupplevelse med prestigelös service, stor meny, humana priser och hjärtlig atmosfär – öppet från morgon till kväll. 

 

2003
Bockholmen hav & restaurang öppnar och Bockholmengruppen grundas

* 1:a maj 2003

På Bockholmen i Stockholms skärgård stod en sekelskiftesvilla och väntade på att få nytt liv. Ett träruckel på utsidan, tom på insidan. Ingen el, inget avlopp, inget vatten. Det fanns visserligen potential i huset, men man fick anstränga sig för att se den. 

Efter att ha slipat, snickrat och renoverat villan kunde vi slå upp portarna och ta emot våra första gäster på Bockholmen Hav och Restaurang den 1 maj 2003.

2005
Bockholmengruppen Catering

* 1:a januari 2005

Bockholmengruppens Catering tar form. Vi har genom åren arrangerat allt från det lilla till det mycket stora. 

2007
Djurgårdsbrunn

* 1:a maj 2007

† 20:e december 2020

Vår andra restaurang ligger på anrika Djurgården. Här har vi skapat en mötesplats där Sommaren, Bruncher och Julbord tar en stor plats…

2007
Dalarö Skans

* 1:a maj 2007

† 31:a december 2015

Under 9 år drev vi skärgårdens vackraste festvåning – Dalarö Skans. Mest minns vi alla magiska Bröllop, det hann bli över 120 stycken…

2012
Nybrogatan 38

* 31:a januari 2012

Vi öppnar vår första kvarterskrog innanför tull…

2013
Nytorget 6

* 1:a maj 2013

† 31:a december 2019

Vi skapade ett vardagsrum på Nytorget som vi drev i 6 år…

2013
Meatballs for the people

* 12:e december 2013

Sveriges första köttbulleria slår upp portarna på Nytorgsgatan…

2015
Le rouge

* 1:a september 2015

† 1:a juli 2020

Under fem år fick vi underhålla våra gäster med god mat, fantastisk dryck och en del barnförbjudet…

2015
Österlånggatan 17

* 1:a december 2015

Gamla Stan får sin första kvarterskrog…

2017
Paraden kvarterskrog

* 31:a januari 2017

Döpt efter kvarteret och biografen som huserade i dessa lokaler på 30-talet. I likhet med biografen fortsätter nu showen, fast denna gång med gästerna, maten och drycken i de ledande rollerna. Ett vardagsrum på Gärdet…

2017
Spanjorskan

* 8:e augusti 2017

Här har vi samlat essensen av allt som får oss att längta till sydligare breddgrader.

2021
Hötorget kvarterskrog och barservering

* 16 juni 2021

Vi har nu tagit över det hörn där Sveriges första H&M butik öppnade för 80 år sedan och sedan dess huserat i. Den 1:a juni slog vi upp dörrarna till Hötorget Kvarterskrog, vilka vi är övertygade om kommer ha dörrarna öppna minst lika länge. Kvarterskrogen på gatuplan kommer att bestå utav ca 105 sittplatser inne och 70 ute, och ha öppet 7 dagar i veckan, 365 dagar om året från tidig morgon till sen kväll. Vi vill bli vardagsrummet för alla de som jobbar, passerar och bor i närheten! Här tar AW´n aldrig tar slut, gästerna som kommer in för en snabb törstsläckare efter jobbet och trillar ut mätta och glada när vi stänger.

 

2021
Italienskan

* 5 augusti 2021

Den 1:a augusti slog vi upp dörrarna till Italienskan på Hötorget. Att komma till Italienskan och La Terrazza är som en kort resa till italienska storstan och stranden, men ändå inte. Här samlas essensen av allt som får oss att längta till sydligare breddgrader. Faten skramlar, glasen klirrar och skratten klingar. Italienskan består av matsal och bar samt en 400 kvadratmeter terrass som vi kommer att omvandla till La Terrazza.

2022
Hornsgatan Kvarterskrog och Barservering

* 1 maj 2022

Välkommen till oss på Hornsgatan kvarterskrog & barservering. Vi slår upp dörrarna den 1:a maj 2022 och kommer att servera god och vällagad mat från tidig morgon till sen kväll.

Här vill vi skapa en varm kvarterskrog med skön lantkökskänsla, bortom livets svåra stunder. En plats där du alltid är välkommen att äta och dricka gott, från morgon till kväll.

På menyn hittar du toner från det klassiska köket, modern husman och den igenkännande känslan från södra Europas enkla sätt att äta. Okomplicerat och kärleksfullt.

Varmt välkomna till oss, när du vill!