En byggarbetsplats på Gärdet gjorde ishockeyagenten Marcus Isaksson nyfiken. Han klev in och fick höra att det skulle bli restaurang Paraden. Nu äter han lunch här flera dagar i veckan.

Marcus Isaksson spanade in Paraden redan innan bygget var klart – och efter första besöket var han fast. För honom är det känslan av kvarterskrog och vällagad mat som får honom att ständigt återkomma.

Hur länge har du varit stammis på Paraden?

– Jag har kontoret i närheten. Jag såg att de började bygga där och gick faktiskt rakt in på bygget och frågade: ”Vad händer här”? När jag fick reda på att det skulle öppna en restaurang blev jag glad, och sedan dess har jag hängt här.

Vad äter du oftast när du är här?

– Jag älskar omelett, och de har alltid omeletter på menyn. De har en dagens omelett, en veckans omelett och kanske en omelett till. Ibland är de fyllda med lax eller Skagen. Här finns alltid någon som passar mig.

Vilken omelett äter du helst?

– Jag tycker mest om den vanliga enkla omeletten. Paradens är helt magiska – inte torra utan fluffiga och goda. I början åt jag enkom omelett, men nu har jag börjat beta av den övriga menyn. Allt är otroligt vällagat.

Kan du berätta om någon speciell kväll på Paraden?

– Jag kommer ihåg när de öppnade. Första gången jag satt här. Det var galet mycket folk och mycket att göra för personalen. Jag såg att det blev fel ibland, men de var ändå glada, positiva och otroligt hjälpsamma.

Hur ofta går du hit?

– Jag kan gå hit på lunch flera gånger i veckan. Det kan vara ett lunchmöte med någon kompis, kollega eller någon i branschen. Menyn är bred och det finns alltid något för alla.

Har du några andra stammisställen?

– Häktet på Söder. Där är jag, till skillnad mot Paraden, bara på kvällen eftersom det är nära hem.

Vad krävs för att du ska bli stamgäst på en krog?

– Maten måste vara så bra att jag vill komma tillbaka. Sedan är förstås personalen och bemötandet också viktigt. Känslan av att de känner igen en när man kommer, att man känner sig uppskattad som gäst.

Vem är han?
Namn: Marcus Isaksson.
Ålder: 44 år.
Bor: I Enskede.
Yrke: Hockey­agent.
Därför älskar jag mat och dryck: Jag är en restaurang-romantiker.

 alt=