Clara Alfort är uppvuxen vid Tyska Brinken i Gamla Stan, Österlånggatan 17 är hennes andra vardagsrum. Här sitter hon i baren med sin kurslitteratur och läser fyra dagar i veckan. För vem kan koncentrera sig när det är för tyst?

När brukar du komma in på dagarna?
– Oftast kommer jag till lunchen och sen stannar jag i tre-fyra timmar om jag inte ska någon annanstans. Jag studerar till PT så jag brukar sitta i baren och plugga, tre-fyra dagar i veckan.

VDu störs inte av ljudnivån i baren?
– Nej, jag är uppvuxen i Gamla Stan så det är snarare tvärtom. Jag behöver ljud för att kunna koncentrera mig. Jag har också svårt att sova om det är för tyst.

Har du någon favorit på menyn?
– Jag är uppvuxen med att farsan lagade mat och man fick äta det som lagades, så jag gillar nästan allt. Wallenbergare, laxpasta och lammfärsbiffar är favoriter, här på Ö17 beställer jag oftast dagens lunch. Jag dricker gärna bubbelvatten eller coca cola till.

Minns du ditt första besök på Ö17?
– Då var det Le Bar Rouge, jag skulle gå ut och äta med en kompis och hamnade här av en slump. Trots att jag är uppvuxen i Gamla Stan har jag aldrig haft någon relation till just den här lokalen. Men nu har det verkligen blivit min kvarterskrog. De flesta i personalen vet vad jag heter, och jag vet vad de heter. Det är trevligt, avslappnat, nice lokal och bra mat.

Bjuder de på kaffet ibland då, om du är här fyra dagar i veckan?
– Ja då. Och så får jag kompisrabatt, jag har ett kort som ger rabatt på alla krogarna i koncernen.

Hur var det att växa upp i Gamla Stan?
– Det är ett av de bästa ställena man kan växa upp på som barn. Det är lite trafik, det är trevligt och man kan springa runt utan att föräldrarna behöver oroa sig.

 alt=

Namn: Clara Alfort.
Gör: Studerar till PT.
Ålder: 25.
Favoritplats i Gamla Stan: Slottsbacken, stortorget och skeppsbrokajen.
Åt och drack: Steak tartare och coca cola.