I ett hus i Gamla Stan finns en krogvärld alldeles underbar att förlora sig i. Vågar du gå vilse?

Bakom varje vinkel i huset på Österlånggatan 17 döljer sig en ny överraskning, en ny drink, en ny rätt, en ny historia. Som också är en del av en gammal historia.

Den vackra byggnaden i Gamla stan från 1902 byggdes av Carl Malmström och är en av Stockholms mest klassiska. Här skapade mediemogulen Jan Stenbeck sitt livsverk, och de två översta planen har inhyst krogar av Erik Lallerstedt och Pontus Frithiof.

Sedan några år tillbaka driver Bockholmengruppen en rad olika krogar i huset under samlingsnamnet Huset Diana.

– Det roliga med Huset Diana är att man kan tillbringa lång tid i samma lokal, men ändå får så många miljöombyten. Vi ville skapa en plats som är värd att resa till, säger Peder Smith, som är vd på Bockholmengruppen.

Längst ned i källaren finns Le Rouge som bjuder på mustig inredning, skaldjur, fisk och kött för stora och små sällskap – och som nu i december slår upp portarna för “Den Barnförbjudna Julfesten” med både dirty fiskdamm, tombola, disco och gungor. Mysiga Vinköket är under denna period disco fram till stängning. Kvarterskrogen Österlånggatan 17 är navet i huset med sin generösa bar och medelhavsinspirerade meny.

– Gå in och käka en moules frites, ta några cocktails på väg mellan krogarna, spela lite pingis i pingisrummet och ramla ut några timmar senare. En perfekt helkväll.


Beer Cave
Karaoke och beer-pong! Jodå, det går att spela beer-pong på krogen. Be personalen om ett set, bara. Ölkyl och karaokemaskin finns givetvis på plats.                                                              

Vinköket
Dansa in natten här!                                                                                                                                               

Le rouge 
Hjärtat i Gamla stan. Djuprött, eklektiskt och perfekt för långmiddagar med skaldjur, kött eller fisk!                                                                                                                             

Österlånggatan 17 
Kvarterskrog i historiska lokaler! L-formad bar och medelhavsinspirerad meny lockar mixad publik i alla åldrar.