Domina Bexell, 32, är restaurangchef på Paraden Kvarterskrog, navet i korsningen Erik Dahlbergsgatan och Valhallavägen som samlar stammisar i alla åldrar. Sin bästa måltid äter hon på en liten ö i Dalälven.

Vilken är din livs bästa måltid?
– Min bästa måltid är en midsommarlunch i Dalarna. Jag har en vän som bor i Sälen, och vi brukar alltid fira midsommar där ett gäng. Vi packar en picknick med världens lyxigaste sillunch; flera olika sorters sill, västerbottenost, gräddfil, gräslök och mängder med kall öl. Det är ganska traditionellt förutom att vi kör vodka istället för brännvin. Sen paddlar vi kanot en timme till en liten ö i Dalälven och dukar upp. Där blir man sittandes i några timmar innan det är dags att paddla tillbaka, och då får man vara glad om man är torr när man går i land. Det är så härligt att sitta ute i naturen och känslan av att man har varit aktiv och fysisk efteråt.

Var äter du din sista måltid?
– Då blir det Spaghetti bolognese tillagad av min pappa hemma hos familjen i Vimmerby. Han lagade alltid det till mig och min syster när vi var mindre och mamma jobbade på vardagarna, så det har blivit en nostalgisk rätt från den tiden. Både jag och min syster önskar den rätten när vi kommer hem. Och det är bara han som får laga den.

Vilken är din bästa restaurangupplevelse i världen?
– Det var på en restaurang i Madrid som heter Street XO. Det är som en stor bar, eller köksö där man äter olika tapasrätter. Det är som att köket, baren och matsalen är som en enda stor integrerad yta där alla är delaktiga i det som pågår i restaurangen. Jag blev tipsad om den av en kompis som bodde där, den ligger högt upp i ett kontorshus och känns väldigt malplacé, vilket är kul.

Vilken restaurang drömmer du om att äta på?
– Jag drömmer om att äta på El Bulli, och det är tyvärr omöjligt eftersom den inte finns längre. Jag älskar spansk mat och brinner för spanska viner, och även om den inte alls var traditionell så tror jag det hade varit världens coolaste upplevelse. Den var ju verkligen mytomspunnen, min mamma försökte boka bord när den fortfarande var verksam, men det var tyvärr hopplöst. Jag känner tyvärr ingen som har ätit där heller så jag får leva i ovisshet.

Vilken är din favoriträtt här på Paraden?
– Jag älskar att ta en ostomelett här på Paraden. Well done, med sallad, pommes frites och ketchup.

Hur ser en perfekt middag ut?
– Det är ett stort bord där man trängs med vänner och familj. Vi har lagat mat tillsammans hela dagen och lyssnat på härlig musik, och till slut samlas man till bords. Då serveras det pasta vongole och nybakad focaccia. Till det dricker vi några jättegoda viner, gärna Sauvignon Blanc från Nya Zeeland, kanske till och med med en isbit i, även om jag troligtvis är den enda runt bordet som gillar det.