Hur blir en restaurangupplevelse perfekt? God mat? Givetvis. Ett härligt vin? Absolut. Mysig inredning. Gärna. Men det som gör en bra måltid till ett minne för livet stavas service.

I grund och botten går vi på restaurang för att få en liten stunds frihet. Vi betalar för att bli serverade, uppmärksammade och för att kunna koppla av. Lite ”vardagslyx”, för att använda ett slitet uttryck, i stället för bara vardag, är trots allt vad de flesta gäster är ute efter när de väljer att äta frukost, lunch eller middag ute i stället för att själva ställa sig vid spisen.

Vanja Wickström åt frukost på restaurang Nytorget 6 varje dag i ett år med sin son Iggy. Hon brukade rulla in med barnvagn och ett leende på läpparna, plocka ihop lite smått och gott från vår frukostmeny, och slå sig ned vid ett av borden. Till slut bestämde sig köket på Nytorget för att ge Vanjas egen kombination ett namn och att sätta upp den på menyn. Det blev The Vanja, avokado på levaintoast med bacon och krämig äggröra vid sidan om.

Stämningen börjar med dem som jobbar där. ingenting kan rädda en kväll med dålig service.

Det blev till slut enklast så. Och ett sätt att säga tack för all kärlek hon har gett till krogen. När gäster förvandlas till stammisar för att personalen gör det där lilla extra, och ett besök på våra restauranger blir en upplevelse, i stället för bara lunch, känner vi att vi har lyckats.

Vi vill självklart att våra gäster ska kunna njuta av härlig mat och dryck, men också av sällskapet och den avslappnade stämningen i lokalen. Och den stämningen börjar med dem som jobbar där. Ingenting kan rädda en kväll med dålig service. Däremot kan ett gott bemötande och rätt inställning hos personalen rädda en kväll om någonting annat fallerar. För service handlar om människor. Människor som älskar sitt jobb. Välkommen till oss i sommar. Vår personal – från kök till servis och bar – kommer att ge allt för att ni ska få en härlig och minnesvärd upplevelse!