Grafiskt, grönt, spritigt eller varför inte ett klassiskt styckschema? Snygga posters med mat och dryck-tema gör vilket kök som helst till en middagsfavorit. Krydda med knivar och kastruller och inredningen är komplett. Bockholmengruppen bjuder på tio finfina affischfavoriter – från art deco-original till svenska designklassiker.


Klassiska drinkar
Superfin svensk design av tecknaren och formgivaren Olle Eksell, kanske mest känd för att ha gjort kakaoögonen. Drinkar lika klassiska som formen, och med kyparen på köpet. Mått: 50×70 cm. Pris: 450 kr.
royaldesign.se


Simma lugnt
Finfina vintagefiskar i olika storlekar och former. Affischerna finns i olika format, 50×70 cm kostar 289 kr.
archiveseven.com


Sprit med grafik
Aperol Spritz, Old-fashioned eller Martini? Med färggranna drinkposters från Desenio behöver du aldrig leta efter receptet, som praktiskt nog står. Finns i flera olika storlekar, 50×70 kostar
229 kr.
desenio.se


Cognac i gammal stil
Den som gillar en mer vintagelook på sina posters kan vända sig till The Vintage Poster som säljer originalaffischer. Men smakar det så kostar det, som denna art deco-poster för Cognac Saintongeais i storleken 20×30 cm för 395 dollar.
thevintageposter.com


Rätt styckad
Ingen köksvägg är komplett utan att ett fint styckschema. Desenio har både styckschema och vinguide i samma stilrena utförande. Finns i olika storlekar, 50×70 cm kostar 229 kr.
desenio.se


På besök hos bagaren
Mer dyr vintagekonst. Gör ett familjebesök i fiskaffären eller hos bagaren från 1930-talet i original. Affischerna är 30×50 cm och kostar 250 dollar.
thevintageposter.com


Säg cheese!
Den franska ostkartan är trots sin tematiska självklarhet inte lika vanlig på köksväggar som man kan tro. Fin och garanterat luktfri. Storleken är 40×60 cm och priset 327 kr.
etsy.com


Boeuf Bourgignon och Carbonara
Pasta carbonara är lättare att både tillaga, stava och uttala än Boeuf bourguignon. Men båda rätterna är så härliga att de förtjänar en plats på väggen. Finns i olika storlekar, 30×40 cm kostar 395 kr.
petitcharlie.se


Magstarkt!
Vem vill inte ha spriternas sprit, Absint på väggen? Para med Fernet och få den perfekta matsmältningen. Den som inte vill köpa originalposters från 1920-talet kommer billigare undan med reproduktioner. Finns på Etsys i storleken 40×60 cm och kostar 288 kr.
etsy.com


Grönt är skönt
För att täcka hela kostcirkeln behövs både frukt och grönt. Archiveseven har många fina i genren, inte minst dessa med vinranka och rosmarin. Finns i två storlekar, 50×70 cm kostar 289 kr.
archiveseven.com