15 konton för matälskaren


 

The Hungry Gentleman
”Where Anthony Bourdain meets Kanye West.” Kevin Thais sköna fast food-point of view tar honom runt i världen under mataliaset The Hungry Gentleman. Det är något med pilarna och det ordnade kaoset i varje bild som är så oerhört aptitligt.
@thehungrygentleman


Food 52
Fint, välkurerat och sjukt inspirerande under parollen “Eat thoughtfully, live joyfully”. Har du svårt att komma på vad du ska laga? Food 52 bjussar på recept, kända som okända, och finfina bilder varje dag. På bilden: Julia Childs klassiska Boeuf Bourguignon.
@food52


Jonas Cramby
Tacos, japansk grillkonst, koreansk bbq… Jonas Cramby reser, äter, fotar, skriver, och släpper böcker i parti och minut, nu senast Stockholm för foodies. Ett unikt bildöga och en säregen tonträff som både underhåller och väcker aptiten.
@jonascramby


Gather Journal
Kanske det snyggaste matmagasinet som finns på marknaden. Utkommer i papper två gånger per år och bjussar på ett instagramkonto som blandar recept, mood, fest och mat med samma lekfullhet som magasinet.
@gatherjournal


The Liquor Cabinet
Cocktailälskarens bästa vän. I appen med samma namn hittar du klassiska drinkrecept, nya kreationer och förslag på olika ingredienser. Instagramkontot inspirerar med allt från förföriska barmiljöer till cocktails i alla färger och former.
@theliquorcabinet


April Bloomfield
Många kända kockar visar för lite mat för att vara spännande på Instagram. Omsusade April Bloomfield, kocken bakom både The Breslin och The Spotted Pig håller däremot hårt i matglädjen. Egna recept och andras recept blandas med råvaror, djur och natur.
@aprilbloomfield


The Infatuation
Under hashtagen #EEEEEATS har The Infatuation vuxit till globalt matguidesfenomen med över 20 instagramkonton som ledsagar till olika städer i världen. Främst i USA, men på senare tid även europeiska metropoler som Paris, London och Rom.
@infatuation


Linda Lomelino
Bakfenomenet Linda Lomelino från Halmstad startade bloggen callmecupcake.se 2009. Sedan dess har hon bakat och plåtat sanslösa tårtor och mycket annat hemma i sitt lilla kök. Instagramkontot har nu nått smått otroliga 766 000 följare.
@linda_lomelino


Guide Michelin
Ett vansinnigt potpurri av rätter från Michelinbelönade restauranger världen över. Foodie eller inte, det här kontot är en vacker matresa i sig väl värd att följa.
@michelinguide


Pissing in the punch bowl
Marcus Nilsson började som kock tillsammans med Markus Samuelsson 1997, men tröttnade på att laga maten och började fota istället. Hans stökiga snapshotstil har synts i magasin som Bon Appetit, New York Magazine och Saveur.
@pissinginthepunchbowl


Fat & furious burger
Två grafiska designers bestämde sig för att göra kreationer av världens mest populära maträtt: hamburgaren. Resultatet blev en sajt, en bok och ett sprakande instagramkonto som bjuder på sköna färger och former.
@fatandfuriousburger


Celebrities eating things
Elvis käkar en macka. Rihanna smaskar på pommes frites. George W Bush gnager på en majskolv. Högt och lågt på detta konto där du får exakt det du förväntar dig: Kändisar som äter olika saker.
@celebritieseatingthings


Food Stories
Berlinbaserad duo, matstylist/fotograf, med otroligt vackert flöde av naturinfluerade dessertbilder. Driver även bloggen ourfoodstories.com.
@_foodstories_


Restaurangvärlden
Inte så mycket mat och recept, men perfekt för den som vill hålla koll på kocknyheter, matprogram, restaurangöppningar och prisutdelningar både i Sverige och globalt.
@restaurangvarlden


Joy the baker
Som så många andra instagramstjärnor i matvärlden är Joy Wilson självlärd bagare, som blev professionell bagare, som blev fotograf, som blev kokboksförfattare. Allt från pizza och paj till pasta eller fish tacos. Och självklart, magnifika bakverk.
@joythebaker


… Och glöm inte att även följa Bockholmengruppens krogar på Instagram. @bockholmengruppen, @nytorget6, @nybrogatan38, @paraden_restaurang, @spanjorskan_restaurang, @lerouge_restaurang, @osterlanggatan17, @bockholmen, @djurgardsbrunn, @meatballsforthepeople