Från Negroni till Daiquiri – fem drinkar vi aldrig slutar älska

Dry Martini
Variationerna är oändliga på drinkarnas drink, och ingen vet exakt hur den uppkom, men det sägs att den för första gången blandades på Knickerbocker Hotel i New York av barchefen Martini di Arma diTaggiarunt 1910.

Gin – 6 cl
Torr Vermouth 1 ½ cl
Oliv

Negroni
1919 är födelseåret för Negronin. Platsen var Caffè Casoni (nu Caffè Roberto Cavalli) i Florens och kombon som födde drinken var överste Camillo Negroni som bad bartendern Fosco Scarselli att spetsa hans favoritcocktail Americano med gin istället för sodavatten. Scarselli passade även på att signera sin nya skapelse med apelsinskal i stället för citron.

Lika delar av:
Gin
Söt vermouth
Campari
Garnera medapelsincest

Whiskey Sour på fot
Det första dokumenterade Whiskey Sour-receptet dök upp 1882 i The Bartender’s Guide, och skrevs av Jerry Thomas. Den legendariska drinken dricks kanske allra bäst den 25 augusti, då officiella ”Whiskey Sour”-dagen firas.

Bourbon 5 cl
Citron 3 cl
Socker 2 cl
Angostura bitter 1 stänk
Äggvita 2 cl

Daiquiri
Historien säger att den klassiska romdrinken uppstod i slutet av 1800-talet i Sierra Maestra-bergen på Cuba och byn Daiquiria då den amerikanska ingenjören Jennings Stockton Cox bjöd på på drinkar. När ginen plötsligt tog slut fick han improvisera. Han tog då det som fanns till hands.

Ljus rom 5 cl
Limejuice 3 cl
Socker 2 cl

Pink Lemonade
Nytorget 6:s egen variant på den klassikern Tom Collins som uppfanns av den amerikanska mixologins fader Jerry Thomas i slutet på 1800-talet. Collins har också gett namn till det avlånga glas som drinken serveras i.

25 ml gin
25 ml rosévermouth
30 ml citron
20 ml rabarbersocker
Fyll upp med grape tonic
Garnera med mynta