När det vankas after work brukar det flyga ut öl, vin och cava blandat med drinkfavoriter som Gin & Tonic och Whiskey Sour. Vi bad tre av Stockholms skarpaste bartendrar tipsa om varsin sommardrink. Skål!


Daniel Hernandez
Nybrogatan 38

Dark N Stormy
50 ml mörk rom
30 ml lime
5 ml ingefära
10 ml sockerlag
3 stänk angostura bitter
Toppa med Ginger Beer
Garnera med limehjul och mynta

”På en after work vill man ha en läskande drink som tar en tillbaka till semestern. Jag fastnade för Dark N Stormy för fem-sex år sedan när jag jobbade på Scandic Grand Central.
Det är en romdrink med perfekt balans mellan syra, sötma och bitterheten från angosturan.
En del bygger drinken, men jag gillar att skaka den. Jag tycker det blir bättre balans och en fluffigare känsla i drinken. Det går definitivt att dricka flera av den, och den passar alla säsonger.”


Oskar Tamker
Nytorget 6

Pink Lemonade
25 ml gin
25 ml rosévermouth
30 ml citron
20 ml rabarbersocker
Fyll upp med grape tonic
Garnera med mynta

”Pink Lemonade är en av våra mest populära drinkar på Nytorget. Alla tycker om den, men vem gillar inte rabarber och grape? Den är som en Tom Collins – gin citron, socker och soda – med infuserade smaker. Frisk, lite lätt bitter, läskande och med ett bubbligt avslut.
Som cocktail är den lite svagare i alkoholen, vilket gör kan dricka ett par utan att känna av det.”


Juan Gomez
Ö17

Irish Made
30 ml irländsk whiskey
20 ml fläderlikör
20 ml färsk citronjuice
20 ml sockerlag
4 skivor gurka

“I USA dricker man irländsk whiskey rent, men i Europa blandar vi oftare. Irish Made är en drink från början av 2000-talet som började bli populär inför Saint Patrick’s Day, som är 17 mars. Det är en fräsch, somrig drink som passar bra när solen skiner. Det är en oerhört välbalanserad, stark först, men sen kommer aromerna från gurkan och flädern. Livsfarlig som en Strawberry Daiquiri för att man inte känner spritsmaken.”