Vanja Wickström började hänga på Nytorget 6 för tre år sedan. Varje morgon rullade hon in med barnvagnen och sonen Iggy. En dag tittade hon upp på griffeltavlan och trodde inte sina ögon.

Hon är en entusiastisk medieprofil med över 20 000 följare på Instagram och 30 000 bloggläsare i månaden. Som entreprenör styr Vanja Wickström sina tider själv och tycker att dagen börjar bäst med en lyxig och rejäl restaurangfrukost.

Hur blev du stammis på Nytorget 6?

– Jag hittade hit när min son Iggy föddes för tre år sedan. Vi bor nära och jag upptäckte att de serverade världens mest prisvärda frukost i väldigt lyxig, mysig miljö. Även med barnvagn och bebis kände jag mig alltid välkommen så vi åt frukost här nästan varje dag i ett år! Iggy är mer eller mindre uppväxt i hörnet vid köksluckan.

En restaurang kan ha hur god mat som helst och hur fin miljö som helst men har man inte bra personer som jobbar där spelar det ingen roll.

– Vanja Wickström, stamgäst Nytorget 6

Vad är viktigt för att du ska vilja komma tillbaka till samma ställe regelbundet?

– På Nytorget 6 känner jag mig som en i familjen. Det gör någonting för humöret och självkänslan när man stiger in och alla hälsar med namn och frågar hur man mår och hur det är med sonen. Att vi fastnade här beror till stor del på personalen som alltid varit så välkomnande. De har verkligen exceptionellt bra personal som gör det lilla extra hela tiden. En restaurang kan ha hur god mat som helst och hur fin miljö som helst men har man inte bra personer som jobbar där spelar det ingen roll.

Du har en rätt uppkallad efter dig på menyn, The Vanja, berätta?

– Jag höll alltid på att trixa och fixa ihop min favoritfrukost från de delar som fanns på menyn. Personalen fick in vanan, de visste vad jag ville ha och en dag kom jag in och The Vanja stod på menyn och på griffeltavlan. Det hade varit en usel morgon och det där var bara så fint. Jag började faktiskt gråta!

Så vad är The Vanja?

– Avokado på levaintoast med bacon på och krämig äggröra vid sidan om. Sedan måste det vara extra olivolja som man kan ringla över. I början var jag så nervös för att den inte skulle sälja och att de skulle plocka bort den, men den finns fortfarande kvar efter två år så jag är så stolt över att ha kunnat bidra till menyn.

The Vanja – Avokado och bacon på levaintoast samt krämig äggröra vid sidan om.