Från simpel snabbmat till ljuvlig comfort food som vi äter både en och två gånger i veckan. En egen burgare är ett måste på menyn hos varje kvarterskrog, gärna med twist. Delikat presenterar tre favoriter från Österlångatan 17, Spanjorskan och Paraden.

Paradens krispiga kycklingburgare

Frasigt bröd, sallad, och pankofriterad kyckling. Det är krispet man vill åt i Paradens numera klassiska kycklingburgare som har följt med sedan starten 2016. Få rätter har nått samma popularitet på menyn och ätits med samma entusiasm. Kanske är det balansen mellan sötman i majskrämen och syran i den picklade silverlöken och tomaterna som skapar harmonin. Kanske är det karisman från tryffeln i färskosten som kommer till pommes fritesen som ger den där extra kicken i gommen. Lättare än en traditionell köttburgare, men matigare än en halloumiburgare. Perfekt för den som gillar mittemellan.

Boka bord på Paraden via hemsidan eller ring 08 660 33 55


Ö 17:s fräscha halloumiburgare

Den krispiga halloumiburgaren i Gamla Stan är grekinspirerad med yoghurtbaserad tzatzikidressing och kryddpicklad rödkål. När halloumin slog igenom som det givna vegetariska hamburgeralternativet var det många kockar som blev förvånade, en del viskade gamla fördomar om ”gnisselost utan smak”. Men de hade fel. Halloumin är i dag en älskad storsäljare som lockar med både sälta, syrlighet och perfekt tuggmotstånd. Fräschören och lättheten är en viktig del av halloumiburgaren och därför steker vi ostskivorna i stället för att fritera dem. Till pommes fritesen kommer en skål aioli. Den perfekta lunchen för att hitta beachkänslan i Stockholm.

Boka bord på Österlånggatan 17 via hemsidan eller ring 08 557 77 300


Spanjorskans Hamburguesa

I Spanien vill vi alltid leva det härliga tapaslivet, men ibland räcker inte tiden till när man lagar maten själv. Den perfekta eftermiddagslunchen stavas hamburguesa. Grovmal fläskfärs, lägg det i pannan med lite olivolja och tryck till en smash- burger så att biffen blir som en platta. Ta hellre två tunna än en tjock om du är hungrig. Ta ett luftigt hamburgerbröd med lite för mycket salt, smeta på oliv- och koriandermajonnäs, en fetskivad tomat och rödlök så mild att den går att äta som ett äpple. Släng på grillad pimiento och manchego som smälter. Ät med händerna. Njut!

Boka bord på Spanjorskan via hemsidan eller ring 08-6633355