En cappuccino och en nybakad croissant, eller en skiva rostat lantbröd med avokado till en nypressad morot- och ingefärajuice. Krogfrukosten är ett sätt att påbörja dagen med lugn och njutning istället för morgonstress.

Nu har vi på Bockholmengruppen skapat “Frukostklubben”, en medlemsklubb som är öppen för alla våra gäster och som ger dig 20 procent rabatt på våra frukostar på restaurangerna Nytorget 6 och Paraden (måndag till fredag). Allt du behöver göra för att få den fina nyckelringen som ger dig din stammisrabatt på våra frukostar är att ansöka via mail till frukostklubben@bockholmengruppen.com.

Peder Smith är vd på Bockholmengruppen.
– Frukostarna samlar mycket stammisar och det här är ett sätt att erbjuda dem något extra. Vi har alla sorters frukostar och frukostgäster, och vi vill att alla ska kunna hitta något som passar just dem på vår meny. Den som kommer nytränad och vill käka en lätt, energifylld frukost kan ta en Overnight Oats eller en Acai Bowl. Men den som är sugen på ”Korvens korvmacka” eller amerikanska pannkakor med lönnsirap kan få det också.

Vad äter du själv till frukost?
– Overnight Oats, den jättestora knäckemackan med kaviar, ägg och färskost. Sen dricker jag nästan alltid en färskpressad juice, till exempel på morot och ingefära. Iskall, skummig, god.

När är det som mest folk på era frukostar?
– Det är lite olika typer av frukostgäster. Första timmen, mellan 07.30-08.30 är det mycket frukostmöten, men efter det blir det lite annan typ av business med folk som sitter med sin laptop och äter en senare frukost eller vänner som möts upp för lite morgonhäng.

Buffé är inte att tänka på?
– Nej, vi har tallriksservering. Vi försöker istället ha en prisbild så att man ska kunna ta två-tre olika saker från menyn och kombinera så att det inte blir så stort fokus på till exempel bara en stor tallrik med gröt.