När vi tänker på en perfekt middag så ser vi ett bord belamrat med tallrikar och glas framför oss. Lite rödvin från huvudrätten, några glas med grappa, kaffekoppar. Efterrätter på väg in, huvudrätter på väg ut. Hög och stimmig stämning.

En riktigt bra kvarterskrog gör mer än serverar mat och dryck. Den är en knutpunkt i sitt närområde – en självklar ingrediens i en gryta som fortsätter att koka år efter år: Huset den ligger i, gatorna som omger den, gästerna, personalen, lokalens historia, och historierna som ska berättas – när alla bitarna är på rätt plats skapas det där lilla extra, som är svårt att sätta ord på.

Idén om att göra något för sitt kvarter har vi haft med oss sedan vi öppnade vår första restaurang, Bockholmen Hav & Restaurang, för snart 15 år sedan. 2012 tog vi klivet till Stockholms innerstad med Nybrogatan 38, där vi ville vi skapa en plats på Östermalm som knöt samman alla dessa delar. Öppet sju dagar i veckan, frukost, lunch, middag till rimliga priser. En bardisk där vem som helst kunde slå sig ned (kanske helt själv) och erbjudas alla menyns rätter. Liveband till frukost, dj:s på kvällen. Med samma filosofi har vi fortsatt till Söder, Gamla Stan och Gärdet, och i dag driver vi inom Bockholmengruppen tio restauranger i Stockholmsområdet.

 

Det har gått fort, och ibland är det svårt att ta in att prognosen för i år ligger på en omsättning på drygt 230 Mkr och att vi har över 200 härliga medarbetare på lönelistan.

För oss har varje plats en egen själ, det är därför har vi valt att döpa våra restauranger efter deras plats; Bockholmen, Nybrogatan 38, Djurgårdsbrunn, Nytorget 6, Österlånggatan 17 och Paraden Kvarterskrog.

Men som en stad renoverar, rustar, omprövar och utvecklas, måste kvarterskrogen göra detsamma. Vilka rätter ska vi ha på menyn? Hur hög musik ska vi spela i baren? Hur tar vi hand om just det här kvarterets udda fåglar? Att skapa den perfekta restaurangupplevelsen är ett arbete i ständig förändring, som kräver att vi är lyhörda.

När du äter på någon av våra krogar, säg till vad som var bra, och framför allt, om vi kan göra något bättre. Vi lyssnar och vi vill alltid bli bättre, så att vi kan utvecklas tillsammans med dig som besöker oss.

Jobba hos oss

Läs mer